Петък, 19 Юли 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Стелиян Варсанов поздрави жителите и гостите на Пещера с празника Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Петък, 06 Май 2011г. 11:56ч.

Кметът на община Пещера Стелиян Варсанов поздрави жителите и гостите на град Пещера с празника на града

Скъпи съграждани, Уважаеми гости,

Днес е  Гергьовден - Ден на град Пещера. Празник на храбростта и храбрите пазители на България. Празник, който традиционно събужда надеждите на целия ни народ за

плодородие и берекет.

Денят на Свети Георги Победоносец е двойно по-значим за пещерци. Защото на тази дата нашия град празнува и своя празник. За нас този ден е ново начало, но и ден на размисъл и равносметка за постигнатото – от всеки от нас и от всички заедно.

Не би било пресилено да се каже, че корените и историята ни са орисали Пещера на успех. Силният дух на града е заредил пещерци със сила да се борят за мечтите си и да не спират по средата на пътя. Да се справят в трудни времена. И да мислят за себе си като общност от хора с общи цели. Имаме и предизвикателство, което устоя на времето – да бъдем мултиетническа община без етническо напрежение и конфликти.

Няма бъдеще без достойно минало и настояще. Нашите предци са изнесли подобаващо на плещите си тежката отговорност да ни завещаят постигнатото от тях. Кога ако не днес трябва да отдадем почитта си и признателността си към достойните и храбри пещерци, чиито думи и дела и днес предаваме от уста на уста и от поколение на поколение! Нека не забравяме, че местният ни патриотизъм е най-добрият учебник за нашите деца!

Трудностите напоследък изпълниха мислите и ежедневието ни. Позагуби се радостта от лицата ни. Не се съмнявам и за миг, обаче, че всеки от вас носи в сърцето си обичта към родния край и близките хора. Ежедневно в контактите си с вас се убеждавам как всеки се опитва да преживее с достойнство тежките моменти.

Пещера днес е модерен европейски град. Заслугата за това е на всички ни. Веднъж набрали скорост за развитие във вярната посока, всички ние искаме и повече, и по-бързо да се случват нещата в нашия град. Заради децата ни и доброто им бъдеще.

Днес ние по-често от всеки друг път говорим открито за проблемите си – за социалните, за икономическите, за екологичните. Радваме се на всяка стъпка по пътя към тяхното разрешаване, вадим си поуки и умножаваме усилията си.

Европейските практики неусетно навлязоха в стандартите ни на мислене и работа. Пещера е един от малките градове в страната, които натрупаха най-много опит по работа с европейски проекти. Фактът, че продължаваме да печелим европейски пари с идеите си идва да подскаже, че опитът ни вече работи за нас. Дребните партийни страсти отдавна отстъпиха място на големите идеи, които срещат масова подкрепа за реализацията си. Успехът при нас все по-малко е партийно дело и все повече – резултат от работата на всички пещерци. Това е верният път, по който макар и бавно вървим към европейските стандарти на труд и живот.

Драги пещерци,

Светъл празник е, Гергьовден! И нека в този ден си пожелаем да сме здрави и задружни, за да правим живота си по-добър. Ръководството и служителите на общината ме натовариха с приятната задача да ви поздравя и да ви уверя в желанието ни да ви бъдем полезни – винаги и с каквото можем! Нека късметът и берекетът влезнат във всеки пещерски дом и нека всяко дете се гордее с града си така, както ние!

За мен като кмет на община Пещера е висока отговорност и голяма чест да съм в услуга на града и на всеки един от вас. Моят труд и този на служителите на общината е възможен само благодарение на вашата подкрепа, вашата критичност и препоръки. Не ни спестявайте критики, но споделяйте с нас и добрите си идеи за града! Това е нашият град, който искаме заедно да управляваме като добри стопани!

Нека да ни е честит светлият празник! Нека да са пълни душите и сърцата ни - с обич, с благодарност и човещина. Нека да са пълни хамбарите и домовете. Да е добра реколтата и успешна годината за Пещера! И нека Свети Георги ни закриля както досега!

 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069