Четвъртък, 07 Дек 2023
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Откриването на новата учебна година в град Пещера Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Сряда, 15 Септември 2004г. 19:23ч.
По покана на Кмета на Община Пещера, Министърът на Образованието и науката откри новата учебна година в град Пещера ? СОУ ? Св. Климент Охридски?... По покана на Кмета на Община Пещера, Министърът на Образованието и науката откри новата учебна година в град Пещера ? СОУ ? Св. Климент Охридски?.
На тържеството присъстваха депутати, областният управител, ръководители на РИО. За откриването на учебната година беше подготвена тържествена програма.
С едноминутно мълчание в памет на загиналите в Беслан деца министърът на образованието Игор Дамянов, областният управител на Пазарджик, кметът на Община Пещера, учители и ученици откриха учебната година.

Министър Дамянов е първият министър на образованието, който от 27 години посещава Пещера, каза кметът на града Георги Петърнейчев.
За първия учебен ден вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев дари компютърно оборудване на учениците от СОУ ?Свети Климент Охридски?. Министър Дамянов откри новия компютърен кабинет и дари на училището скенер и принтер. Общината е изключително благодарна за направените дарения, каза г-н Петърнейчев.

Министърът посети водещи предприятия на територията на общината и общински туристически комплекс ?Родопи?. Община Пещера, Винпром ? Пещера и ?Биовет? АД ще отпуснат стипендии на ученици и студенти. Това стана ясно на срещата на министъра на образованието Игор Дамянов с областния управител на Пазарджик Иван Димитров, кмета на общината Георги Петърнейчев, депутати и представители на бизнеса в града. Лична стипендия ще даде и областният управител на Пазарджик.


Ако желаете да разгледате снимки от събитието, моля от тук.
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069