Събота, 09 Дек 2023
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Европейска седмица на мобилността 16-22 септември и Европейски ден без автомобил Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Вторник, 28 Септември 2004г. 18:48ч.
Община Пещера прие програма за отбелязване на Европейската седмица на мабилността 16-22 септември и Европейския ден без автомобили 22 септември, под мотото "Безопастни улици за децата"
Открит урок за безопастно придвижване до училище - 16.09.2004г.
?Не на агресията по пътищата? - 17.09.2004г.
Колоездачна обиколка - 18.09.2004г.
Туристически излет - 19.09.2004г.
Конкурс за най-добра рисунка на асфалт - 20.09.2004г.
Младежки състезания и игри - 21.09.2004г.
Ден без автомобили в Пещера - 22.09.2004г. ?Не на агресията по пътищата?
На 17 септември на пл.?България? в Пещера се проведе колоездачно детско състезание под мотото ?Не на агресията по пътищата? ? част от програмата за отбелязване на Европейската седмица на мобилността и Деня без автомобили. Участваха 67 деца от пещерските училища.
Г-жа Доганова ст.експерт при ОА ? Пещера и координатор на Организационния комитет поздрави участниците, разясни целите на кампанията, а на най-изявените участници връчи награди.


Колоездачна обиколка
Независимо от проливния дъжд в Пещера на 18 септември от 10 часа се проведе колоездачна обиколка ? част от кампанията по повод Европейската седмица на мобилността и Деня без автомобили.
При предварително заявени 51 участника от средните и основни училища в 10.00 ч. стартираха 10 от най-запалените млади велосипедисти. Те бяха предвождани от председателя на ТД ?Купена-Пещера? г-н Георги Киев. Безопасността бе осигурена с автомобили и служители на КАТ ? ПП при РПУ гр.Пещера. Колоната бе придружена и от екип на МБАЛ ?Проф.Д.Ранев? Пещера.
В района на финала ? пл. ?България? г-н Симонов ? член на Организационния комитет поздрави упоритите участници от името на кмета Г.Петърнейчев.
В словото си г-н Симонов заяви, че въпреки лошото време е изпълнена една от основните цели на кампанията: младите велосипедисти използваха възможността да преоткрият своето историческо и културно наследство в една по-здравословна и по-приятна заобикаляща среда.
На участниците бяха раздадени рекламни фланелки и шапки, осигурени от МОСВ, диплянки на БЧК и лакомства.


Туристически излет
Съобразно програмата на Община Пещера за отбелязване на Европейската седмица на мобилността на 19 септември се проведе туристически излет, в който участваха 54 ученици от V до VІІ клас.
ТД ?Купена ? Пещера? осигури опитни водачи под ръководството на председателя на сдружението Г.Киев.
Учениците имаха възможност за отдих сред природата, далече от автомобилния шум и изгорели газове.


Конкурс за най-добра рисунка на асфалт
Изпълнявайки приетата програма с водещите прояви в Община Пещера на 20 септември се проведе конкурс за рисунка на тема: "В моя град без автомобил". Участие взеха 47 ученици от начален и прогимназиален курс на училищата ОУ"П.Р.Славейков", ОУ"Св.Патриарх Евтимий", ОУ"Любен Каравелов", СОУ"Св.Климент Охридски", НУ"М.Каролиди" и НУ"М.Куманов".
На всички участници в конкурса бяха раздадени рекламни диплянки и лакомства, а на отличилите се с най-добра рисунка награди, рекламни папки, тефтери и албуми.


Младежки състезания и игри
На 21 септември в Централния градски парк се проведе лекоатлетическа обиколка, в която взеха участие 85 ученици от начален и прогимназиален курс. Направени бяха две обиколки по предварително подготвено трасе. Разяснение по извършване на обиколките даде г-н Щерю Бадалов - председател на клуб "Атлетик".
На финала след обиколките участниците бяха поздравени от ст.експерт "Екология" - г-жа Л.Доганова.
На всички участници бяха раздадени рекламни материали, осигурени от РИОСВ гр.Пазарджик - диплянки, фланелки, папки.
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069