Понеделник, 27 Май 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Общо eсенно почистване на Община Пещера Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Четвъртък, 21 Октомври 2004г. 19:07ч.
Кметът на общината ? Георги Петърнейчев със заповед възложи започване на есенното почистване на общината. 30 октомври е определен за общо почистване на град Пещера и кметствата. Както още през март съобщихме ... Кметът на общината ? Георги Петърнейчев със заповед възложи започване на есенното почистване на общината. 30 октомври е определен за общо почистване на град Пещера и кметствата. Както още през март съобщихме, градът е разделен на райони, определени са графици и оперативен щаб. Ангажирани са общинските фирми ?Инфрастройпродукт? и ?ВКС?, транспорт от общината и частни фирми за извозване на сметта. На всеки работещ в Общинска администрация е възложено да огледа района, в който живее и да докладва за необходимостта от почистване, затревяване и залесяване с дръвчета.
Всяка седмица, на оперативните съвещания се докладва за неправомерно заети тротоарни и общински площи със строителни отпадъци, спрени от движение МПС, дърва и други. На нарушителите са изпратени предупредителни писма и при неизпълнение ще се съставят актове за административни нарушения. За новите строителства е предвидено сключване на договори за наем за заетите площи.
Предложенията на гражданите за засаждане на дръвчета, треви и други растителни храсти се приемат от определените отговорници по райони или на телефон 41-63 през работните дни и на телефон 22-01 в съботния ден.
Експертна комисия работи по програма за естетизация на града след направените констатации на оперативния щаб. Тя продължава да приема предложения и от гражданите на общината.
Чрез медиите, Общинска администрация се обръща към всички граждани да проявят по-голяма нетърпимост към нарушителите и активност при почистването.
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069