Петък, 19 Юли 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Проект за промяна на Наредба Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Петък, 07 Декември 2012г. 08:13ч.

ПОКАНА

за обществено обсъждане на проекта за изменение на "Наредбата за местните данъци на територията на община Пещера"

Общественото обсъждане на проекта за изменение на Наредбата за местните данъци на територията на община Пещера ще се проведе както следва:

На 17 декември 2012 година в 17 ч в залата на НЧ „Развитие" гр. Пещера

На 18 декември 2012 в от 17.30 часа в клуба на пенсионера с. Радилово

На 18 декември 2012 от 19 часа в читалище „Сергей Румянцев" с. Капитан Димитриево

Приканваме гражданите от общината да присъстват и изразят становища и дадат предложения.

Матeриалите са на разположение в стая № 5 на Община Пещера и са публикувани на електронната страница на общината.

Становище и предложения по изменение на Наредбата могат да се подават в ОЦУИГ, гр. Пещера, ул."Дойранска епопея" № 17 и на електронен адрес Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

 

 

МОТИВИ

за Изменение и допълнение на „Наредбата за определяна на размера на местните данъци на територията на Община Пещера“

 

Във връзка с чл.26, ал.2 от Закона за нормативните актове, в 14-дневен срок от публикуване на настоящото обявление на интернет страница на общината www.peshtera.bg, Община Пещера предоставя възможност на заинтересованите лица да направят своите предложения и становища по проекта за изменение и допълнение на Наредбата за определяна на размера на местните данъци на територията на Община Пещера“ на e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. или в ОЦУИГ в Община Пещера, гр. Пещера, ул. “Дойранска епопея” № 17.

 

  1. Причини за изменение и допълнение на Наредбата:

Съгласно разпоредбата на чл.1, ал.2 от Закона за местните данъци и такси, общинският съвет определя с наредба размера на местните данъци при условията, по реда и в границите определени с него. Размерът на Данъка върху превозните средства в към момента е на определената от ЗМДТ долна граница за този вид местен данък.

Предложението за увеличаване размера на данъка при придобиване на имущества по дарение и по възмезден начин и данъка върху превозните средства е направено с цел осигуряването на повече собствени приходи, в т.ч. от собствени данъчни приходи необходими за подготовката и управлението на проекти по национални и международни програми, запазване качеството на предоставяните услуги, както и подобряване привлекателността и качеството на живот в Община Пещера

 

2. Основна цел- Да се осигурят достатъчно финансови средства в Общинския бюджет за 2013 г.и изпълнение на поставените в Програмата за управление на Община Пещера 2011 г. – 2015 г. цели.

3. Финансови и други средства, необходими за прилагането на наредбата- Не са необходими.

4. Очаквани резултати от прилагането на наредбата- увеличаване на приходите от местни данъци, запазване качеството на предоставяните услуги

5. Съответствие с правото на Европейския съюз – предлагания проект за изменение и допълнение на“ „Наредбата за определяна на размера на местните данъци на територията на Община Пещера“ е в съответствие с разпоредбите на Европейската харта за местното самоуправление.

Attachments:
Download this file (proekt-nar-danaci.doc)proekt-nar-danaci.doc[ ]12 Kb
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069