Неделя, 21 Апр 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Кметът на Община Пещера разпореди започване изпълнението на строителната програма Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Събота, 12 Март 2005г. 10:56ч.
Кметът на Община Пещера разпореди да започне стриктно изпълнение на строителната програма по отделните обекти и всяка седмица да му се докладва за свършеното.
Капиталовите разходи са в размер на 858694 лева и са разпределени по източници на финансиране, по придобиване на активи, по функции... Кметът на Община Пещера разпореди да започне стриктно изпълнение на строителната програма по отделните обекти и всяка седмица да му се докладва за свършеното.
Капиталовите разходи са в размер на 858694 лева и са разпределени по източници на финансиране, по придобиване на активи, по функции.
Като преходни обекти от 2004г., за които има сключени договори остават: ?Реконструкция на моста на р. ?Стара река? ? обособяване на търговски обекти в град Пещера?, ?Реконструкция и рекултивация на централен градски парк ? кв.83 ? град Пещера?, ?Основен ремонт на улично осветление?, ?Реконструкция на сградата на ЦДГ ?Здравец? ? с. Радилово?, ?Изграждане на канализация по улица с осови точки 6-1063- 1064 ? град Пещера?, ?Изграждане на второстепенен канализационен клон за отводняване на 14 броя УПИ кв.36 ? гр. Пещера?, ?Благоустрояване на улица ?Адалберт Антонов? ? с. Радилово?, както и изграждане на ?Главен канализационен клон и реконструкция на съществуващ водопровод ? с. Кап. Димитриево?, за който средствата се осигуряват от МОСВ ? ?Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда?.
В разчета са залегнали обекти във връзка с подобряване уличното осветление; водоснабдяването със стопанска вода; основни ремонти на уличните и тротоарни площи в общината, като целево са предвидени средства в размер на 23 407 лв. за настилки и улични шахти за кв.Пирин-гр.Пещера и 70 500лв. за квЛуковица; текущи ремонти на училища, детски градини, пътища и други. Предвидени са средства за "Изграждане на социален дом в кв.Луковица", "Преустройство на сградата на бивши детски ясли в дневен център на деца с увреждания". Средства от приватизацията в размер на 210573 лв. са определени за изграждане на обекти по проекта "Красива България", като приблизително същата сума в размер на 210500 лв. се предоставя безвъзмездно на общината за обектите: "Реконструкция и рекултивация на централен градски парк - кв.83, гр.Пещера", "Саниране сградите на ЦДГ "Слънчо" и ОУ "Св.П.Евтимий" - гр.Пещера.
Заложените средства в строителната програма за двете села в общината за придобиване на ДМА и текущи ремонти са в размер на 76000 лв., от които за с. Радилово ? 43000 лв. и за с. Кап. Димитриево - 33000 лв. разпределени за ремонти на пътищата, стопанските водопроводи, както и за изграждане на улици. Ще продължи изграждането на обект "Реконструкция на същ. водопровод и изграждане на канализация" в с. Кап. Димитриево със средства осигурени от МОСВ - "Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда".
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069