Събота, 13 Юли 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Сагата с прословутия параграф 4 ще приключи до края на 2005г. Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Четвъртък, 14 Април 2005г. 11:24ч.
В Пещера се извърши анкетиране с ползвателите на земи на бивши собственици и самите собственици на земите. Това стана възможно след като общината съумя да осигури необходимите средства, чрез областната управа... В Пещера се извърши анкетиране с ползвателите на земи на бивши собственици и самите собственици на земите. Това стана възможно след като общината съумя да осигури необходимите средства, чрез областната управа. Министерството на земеделието финансира тази година само общините Пещера, Брацигово и Панагюрище. Ползвателите в землището на Пещера наброяват почти 300, собствениците ? около 100, а въпросните земи са 560 дка. Анкетирането се извърши от инж. Анатоли Недев от пазарджишката фирма ?Геоинженеринг?, която извършва широк спектър от дейности по проектиране и най-вече при земеразделянето в цялата Пазарджишка област. Анкетирането се осъществи на място в присъствието на бъдещите собственици и представители на ОС ?Земеделие и гори? и ОА. С анкетата ползвателите ще могат да станат законни собственици на малка или по-голяма част от раздадената им по-рано чужда земя.
След допитването, до края на м. юни ще бъде изготвен първи помощен план, където се отразява съществуващото положение, каза инж. Недев. На тази карта с черен цвят ще бъдат отбелязани ползвателите, а със зелен ? собствениците. Това са изискванията на сключения договор между ?Геоинженеринг? и областният управител Иван Димитров, след което той ще бъде одобрен от съответните комисии ? Агенцията по кадастър, ОС ?Земеделие и гори?, общински експерти и областната управа. По закон е предвиден едномесечен срок за обжалване. След този срок планът ще бъде официално обявен от Община Пещера.
До края на годината ще бъде изработен окончателния план на новообразуваните имоти, като преди тях са процедурите ? трасиране, въвод и получаване на скици. Всичко това е заложено в сключения по-рано договор между областния управител и фирмата.
Историята на тази сага започва далеч преди Промяната, когато Окръжния съвет Пазарджик по силата на министерски постановления раздава тези земи на мигрирали селяни в града ни.
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069