Четвъртък, 23 Май 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Минъстърът на образованието Даниел Вълчев в Пещера Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Сряда, 26 Октомври 2005г. 19:30ч.
Зам. Премиерът и министър на Образованието на България, Даниел Вълчев посети вчера града ни. Пребиваването на високия гост бе във връзка с откриването на нова компютърна зала в ОУ ?Св. Патриарх Евтимий?. Просветният министър бе посрещнат с шпалир от ученици и детски възгласи и ръкопляскания, и както повеляват старите български традиции, с погача и мед от деца в национални носии. Дълбоко развълнуван, министър Вълчев произнесе кратко слово, след което заедно с директорката на училището, г-жа Елена Ацинова, прерязаха тържествено лентата на просторната компютърна зала.


Любезните домакини поканиха високите гости в учителската стая, където се състоя импровизирано тържество. Министър Вълчев похапна пещерска баница, пи кафе и с неизбежното си чувство за хумор разведри обстановката, което пък престраши учителите да се снимат за спомен с министъра си.
Това стана възможно в изпълнение на Националната стратегия и плана за действие за въвеждане на информационни-компютърни технологии в българските училища. По този начин, всички общински училища получиха компютърни кабинети с най-модерно и съвременно оборудване.
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069