Четвъртък, 07 Дек 2023
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Лидия Йорданова - ръководител на НЦИОМ представи обобщени резултати от Анкетата сред жителите на Общ Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Петък, 01 Септември 2006г. 14:32ч.
На 31.08.2006 г. в Залата на Общински съвет ръководителят на НЦИОМ - Лидия Йорданова представи обобщените резултати от Анкетите, с които новоизбрания кмет на община Пещера Стелиян Варсанов попита жителите на общината за най-важните проблеми на Пещера, които според тях на търпят отлагане. 47,5 % от отговорилие на първо място поставят проблемите на пътната инфраструктура - осветление, тротоари, пътни знаци, асфалтиране, почистване, подпорни стени, газификация, поддръжка на зелените насаждения, улици без канализация и задръстени шахти, паркиране на забранени места, не обезопасено движение по централните пътища, необходимост от изместване на движението от едни улици по други, няма "легнали" полицаи.

32,0% - проблеми с питейната и стапанската вода в Радилово.

19,7% - проблеми с боклука - нередовно извозване, липса на обособени места за контейнерите в жилищните квартали, няма контейнерите в жилищните квартали, няма контейнери за смет, няма кошчета за боклук в парка.

10.7% озеленяване, изграждане и поддръжка на паркови пространства.

Кметът на общината Стелиян Варсанов благодари на своите съграждани за отзивчивостта и гражданската позиция и заяви категорично, че неговия дневен ред ще се определя от тях.
За това говори и направеното до този момент: ремонт на тротоари, асфалтиране на главната улица в с.Радилово, изграждане на подпорни стени в кв. "Луковица", коритото на Стара река, ремонт на ул. "Богдан Мендизов", изграждане на нов стопански водопровод по ул. "Александър Стамболийски", реконструиране на централния градски парк, направена пътна маркировка в трите селища. Изготвени са проектите за 3 детски площадки.
Сериозни са усилията, които вече дават резултати по отношение на чистотата - започна основно почистване на целия град и то продължава, сметоизвозването се извършва по график, а за да има и граждански контрол, графиците са обявени публично. Закупени са нови кофи за смет.
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069