Събота, 20 Юли 2019
Get the Flash Player to see this.
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Обявление Печат Е-поща
Вторник, 29 Април 2014г. 13:25ч.

Проект  за  изменение и допълнение на Тарифа по чл.3, ал.1 от „Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пещера“
В Тарифа по чл.3, ал.1 от Наредбата
В Раздел осемнадесети - Услуги култура, младежки дейности и

медии:
Се създават нови услуги както следва:

Наименование на услугите, за които се заплаща цена

Размер на цената с ДДС

6

Цени на билети за посещение на антична и средновековна крепост ”Перистера”

 
 

а)входна такса задеца от 5 години до 14 години и пенсионери

2 лв.

 

б) входна такса за деца над 14 години и възрастни

4 лв.

7.

Цени на билет за посещение на плувен басейн на ден

 
 

Входна такса за деца и ученици до 16 год.

2 лв.

 

Входна такса за ученици над 16 год. и граждани

3 лв.

 

Ползване на шезлонг

1 лв.

 

Ползване на чадър

1 лв.

Мотиви за изменение и допълнение на Тарифата по чл.3, ал.1 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пещера

Във връзка с чл.26, ал.2 от Закона за нормативните актове, в 14-дневен срок от публикуване на настоящото обявление на интернет страница на общината www.peshtera.bg, Община Пещера предоставя възможност на заинтересованите лица да направят своите предложения и становища по проекта за изменение и допълнение на Тарифата по чл.3, ал.1 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пещера и“ на e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. или в ОЦУИГ в Община Пещера, гр. Пещера, ул. “Дойранска епопея” № 17.

1.Причини, които налагат приемането: Направените предложения за изменение и допълнение на Тарифата по чл.3, ал.1 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пещераса във връзка със предоставянето на нови услуги на населението на общината, а именно:

По отношение на плувния комплекс: С Решение № 544 от 24.01.2014 г. на Общински съвет гр. Пещера се прекрати Договора за концесията за „Плувен комплекс – Пещера". За ползването на плувния басейн през летния сезон от жителите и гостите на гр.Пещера е необходимо да се определят размерите на цените на предлаганите услуги в спортното съоръжение.

            По отношение крепост „Перистера“: През м. май предстой приключване на проект „Консервация, реставрация и експониране на антична и средновековна крепост ”Перистера” разположена на хълма „Света Петка”, град Пещера и крепоста ще започне да функионира, което също налага да бъдат определени размерите на цените на билетите за посетителите.

2. Целите, които се поставят: Да се осигурят финансови средства в общинския бюджет

3.Финансови и други средства, необходими за прилагането на новата уредба:

За прилагането на измененията и допълненията в наредбата не са необходими допълнителни финансови средства.

4. Очаквани резултати от прилагането:

- Реализиране на собствени приходи;

- Разкриване на нови работни места;

- Създаване на условия за развитие на спорта и ангажиране на децата в свободното им време;

- Създаване на условия за развитие на туризма;

5. Анализ за съответствието с правото на Европейския съюз

Предлагания проект за изменение и допълнение на Тарифа по чл.3, ал.1 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пещера е подзаконов нормативен акт, поради което съответствието й с правото на Европейския съюз е предопределено от разпоредбите на Европейската харта за местното самоуправление, директивите на Европейската общност, свързани с тази материя.

 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216