Събота, 09 Дек 2023
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Проект за изменение и допълнение на наредба Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Четвъртък, 26 Юни 2014г. 11:07ч.

Проект  за  изменение и допълнение на „ Наредбата за местните данъци на територията на община Пещера

 

”В чл. Чл.52. ал. 1, т. 4 числата „12 и 13“ се заличават.
В чл. 57, ал. 3 израза „средствата за подслон и“ се заличават.
Чл. 58, ал. 4 и ал. 5 се отменят.
В чл. 59 числото „10“ се заменя с „11“.Във връзка с чл.26, ал.2 от Закона за нормативните актове, в 14-дневен срок от публикуване на настоящото обявление на интернет страница на общината www.peshtera.bg, Община Пещера предоставя възможност на заинтересованите лица да

направят своите предложения и становища проекта за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци на територията на община Пещера” на e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. или в  ОЦУИГ в Община Пещера, гр. Пещера, ул. “Дойранска епопея” № 17.1.Причини, които налагат приемането: Направените предложения за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци на територията на община Пещера” са във връзка с прецизиране на някои текстове след настъпили законодателни промени в Закона за местните данъци и такси.2. Целите, които се поставят: Привеждане в съответствие с нормативната уредба3.Финансови и други средства, необходими за прилагането на новата уредба:
За прилагането на измененията и допълненията в наредбата не са необходими допълнителни финансови средства. 4. Очаквани резултати от прилагането:
- Повишаване на качеството на предлаганите услуги;
- Гарантиране по-висока ефективност на предоставяните услуги. 5. Анализ за съответствието с правото на Европейския съюз:
Предлагания проект за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци на територията на община Пещера”е подзаконов нормативен акт, поради което съответствието й с правото на Европейския съюз е предопределено от разпоредбите на Европейската харта за местното самоуправление, директивите на Европейската общност, свързани с тази материя.

 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069