Сряда, 29 Май 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Дамян Лазаров: Потребителите не се възползват пълноценно от правата, които им дава Законът за защита Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Сряда, 04 Април 2007г. 10:21ч.
Дамян Лазаров: Потребителите не се възползват пълноценно от правата, които им дава Законът за защита на потребителите.

03 април 2007
Подвеждащата реклама е сред най-често срещаните нарушения на правата на потребителите у нас. Това съобщи председателят на Комисията на потребителите Дамян Лазаров в Пещера. Той се срещна с представители на местната администрация. Общинските служители бяха запознати както с правата на потребителите, така и със защитата, която им гарантира Законът за защита на потребителите.
Освен подвеждащата реклама - миксер, сглобен от китайски части, да бъде представян като италиански, често срещано явление е и обявяването на намаление на стоки, предимно облекла и конфекция, преди те действително да са били намалени с посочените 10, 20 или 30%. За съжаление, малко са хората, потърсили правата си по законов ред, повечето разчитат на гаранцията, която търговецът им е дал, коментира председателят на КЗП. Според него по-добрият вариант е засегнатите от нелоялни търговци потребители да търсят правата си именно въз основа на Закона за защита на потребителите.
Той отново напомни, че на телефон 0 700 111 22 всеки, който се чувства ощетен по някакъв начин от предоставена му некачествена услуга или стока, може да позвъни, където ще бъде консултиран от експерти.


 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069