Петък, 01 Юли 2022
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Обявление Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Понеделник, 23 Август 2021г. 16:52ч.

Във връзка с приетата Национална програма за намаляване на риска от бедствия 2021 – 2025 г. на основание чл.6г, ал.1 от Закона за защита при бедствия (ЗЗБ) за изпълнение на целите на Националната стратегия за намаляване на риска от бедствия 2018 – 2030 г. е разработена и изготвена Областна програма за намаляване на риска от бедствия на област Пазарджик.
На основание чл.6д, ал. 1 от ЗЗБ е разработен проект на Общинска програма за намаляване на риска от бедствия. Съгласно чл.6д, ал.2 от ЗЗБ, общинската програма е публикувана на интернет страницата на Община Пещера за обществено обсъждане за срок от един месец.
В едномесечен срок след изтичане на срока по чл.6д, ал.2 от ЗЗБ, на основание чл.6д, ал.3 от ЗЗБ, Кмета на общината внася Общинската програма за намаляване на риска от бедствия за съгласуване в Областния съвет за намаляване на риска от бедствия (ОСНРБ).
След съгласуването на Общинската Програма от страна на Областен управител (той е и Председател на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия), на основание чл.6д, ал.3 от ЗЗБ, същата се предлага за приемане от Общинския съвет.
Общинската програма за намаляване на риска от бедствия е съобразена с Националната програма за намаляване на риска от бедствия 2021 – 2025 г. и Областната програма за намаляване на риска от бедствия на област Пазарджик.
Документът е със срок на действие 5 (пет) години и обхваща периода 2021 – 2025 г. и е предназначен за територията на община Пещера.
Разработената програма ще спомогне за осигуряването на цялостен, всеобхватен и интегриран подход към управлението на риска и постигане на устойчивост при бедствия, както и намаляването на причинените щети и загуби.
Мнения, становища и препоръки от гражданите, които искат да вземат отношение по проекта да се подават по електронна поща: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. или в Центъра за административно обслужване на гражданите в административната сграда на Община Пещера в едномесечен срок от датата на публикуване на проекта на Програма за намаляване риска от бедствия.

 .

Attachments:
Download this file (Програма.doc)Програма.doc[ ]73 Kb
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069