Вторник, 05 Юли 2022
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Еднодневно посещение на Кмета на общината в Република Турция Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Вторник, 15 Юли 2008г. 11:47ч.
Днес, 15 юли кметът на Община Пещера Стелиян Варсанов и експерти от Фонд - ИГА заминават на еднодневно посещение в Република Турция. Посещението е по повод стартирането на Проект
”Публичните услуги в контекста на присъединяване към Европейския съюз - изграждане капацитет на Община Бабаески”, който турската община ще реализира в партньорство с Община Пещера. Българските гости ще бъдат приети от кмета на Община Бабаески с цел изграждане на екип за управление на проекта както и за официалното му стартиране. Проектът е разработен по Програма ФАР на Европейския съюз „Промотиране на гражданския диалог между Европейския съюз и Турция”, по приоритетна ос „Градове и общини”. Основната му цел e повишаване капацитета в Община Бабаески за стратегическо планиране и предоставянe на публични услуги в процеса на финансова децентрализация. В рамките на проекта е заложена обмяна на опит и споделяне на добри практики.
Проектът е разработен от експерти на Фонд - ИГА, като организацията ще консултира и изпълнението на дейностите в България и Турция.
До края на настоящата година са предвидени две визити на делегации от Турция в Пазарджишка област.
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069