Понеделник, 17 Юни 2019
Get the Flash Player to see this.
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

ПРОЕКТ НА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД Печат Е-поща
Понеделник, 27 Октомври 2008г. 12:41ч.
ПРОЕКТ НА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, ЧИСТОТАТА И СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЗАКРИЛА НА ОБЩЕСТВЕНИ ДЕЦА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА

Постъпило е предложение с вх. № 11-00-88 / 23.07. 2008 година от Даниела Петърнейчева- прокурор при Районна прокуратура- гр. Пещера. В него се сочи, че са зачестили случаите на извършени престъпления и общественоопасни прояви, свързани с употребата на газово оръжие, което води до обществена необходимост от регулиране на посочените дейности и определяне на правила и ограничения при придобиването и употребата на такова оръжие. Всеизвестен факт е, че при минимални интервенции газовите пистолети и револвери могат да бъдат преработени като огнестрелни оръжия, което води до липса на контрол и възможност за установяване на притежателите на такива оръжия. По този начин се очертава възможност за безпрепятствено преодоляване на установения разрешителен режим за огнестрелно оръжие и ползването му. Липсата на правен механизъм за контрол над дейностите, свързани с газовото оръжие и невъзможността за осъществяване на ефективен контрол, формира мотивация за неговото масово използване.

Посоченият нормативен дефицит затруднява процедурите по досъдебните производства във връзка с използването на газови оръжия, работата на правоохранителните и правоприлагащите органи, осъществяването на законово предвидената превенция срещу престъпните деяния.

С оглед на гореизложеното Кметът на Община Пещера предлага на Общински съвет – гр. Пещера да вземе решение за допълнение на Наредбата за обществения ред, чистотата и специализираната закрила на деца на обществени места, като се добави нова точка 5 към чл. 3: “ Забранява се носенето и употребата на газово оръжие в заведения, дискотеки, училища и на всякакви други обществени места”.

ПРОЕКТ НА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, ЧИСТОТАТА И СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЗАКРИЛА НА ОБЩЕСТВЕНИ ДЕЦА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА
 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216