Петък, 12 Апр 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Мотиви за промяна на Правилника за организацията и дейността на общинското предприятие ?ЧПОИ" Печат Е-поща
Новини, обяви, конкурси - Новини
Четвъртък, 08 Април 2010г. 17:19ч.
Мотиви за промяна на Правилника за организацията и дейността на общинското предприятие “Чистота и поддържане на общинската инфраструктура”

І. Причини за промяната на Правилника – създаденото общинско предприятие, по силата на чл.53 от ЗОС, може да осъществява дейност по управление, изграждане, поддържане, ремонт и реконструкция на обекти, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура и други имоти - общинска собственост, както и предоставяне на свързаните с тях услуги за населението, каквато е доставката на стопанска вода и поддържане на довеждащата мрежа.
ІІ. Цели, които се поставят – създаване на условия за доставка.......
на качествена услуга и разширение на кръга на нейните потребители.
ІІІ. Финансовите и други средства, необходими за прилагането на новата уредба – средства за материали, такса за заплащане на водата на “НС” и средства за 2.5 щатни бройки.
ІV. Очаквани резултати от прилагането, включително финансовите, ако има такива – подобряване на събираемостта на таксите от ползвателите и редовно подаване на стопанска вода.
Предлагана промяна:
1. В раздел ІІ “Наименование, адрес, предмет на дейност” добави нова точка 3 към чл.6 със следното съдържание: “Изграждане, поддържане, ремонт и реконструкция на мрежата за стопанска вода в гр.Пещера и предоставяне на услугата – доставка на стопанска вода”.
2. В раздел ІІІ “Структура”, в таблицата към чл.7 Звено “Поддържане на общинската инфраструктура и обекти общинска собственост”, да се увеличи щатната численост с 2.5 броя, както следва: инкасатор за стопанска вода – 0.5 и работници поддръжка с още 2, като общата численост стане 70 човека.

 


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069