Четвъртък, 28 Окт 2021
Вие сте тук: Начало Общински съвет Актуална информация
Актуална информация
Честит празник! Печат Е-поща
Вторник, 02 Март 2021г. 16:34ч.

Уважаеми съгражани,


Поздравявам Ви по случай Националния празник на Република България!

    На 3-ти март отбелязваме възкресението на един народ - Освобождението на България!
   Трети март е денят, който ни напомня за поуките на миналото, за заветите на българите преди нас, за смисъла на думите единство, достойнство и родина, връща ни към подвига и саможертвата на борците за национална свобода. Подвизите на героите, пожертвали живота си за свободата, себеотрицанието на строителите на съвременна България, предаността на предците ни към Родината са примерът и мерилото за обичта ни към нея и днес.
   Поклон пред великото им дело! Нека не забравяме, че те отдадоха живота си, за да имаме днес национално достойнство и бъдеще!

Честит празник!

С уважение,
Д-р Николай Пенев
Председател на Общински съвет- Пещера

 
ИНИЦИАТИВА ЗА ИМЕНУВАНЕ НА УЛИЦА В С. РАДИЛОВО Печат Е-поща
Сряда, 10 Февруари 2021г. 11:57ч.

    Председателят на Общински съвет- Пещера излиза с инициатива за именуване на новосъзданена улица в с. Радилово, Община Пещера.

    Инциативата е във връзка с предприемане на административна процедура по именуване на локализационна единица / улица/ и включването и в Националния класификатор за настоящи и постоянни адреси.

    Именуването на улици, площади, паркове, инженерни съоръжения, вилни зони, курорти и курортни местности и други обекти с общинско значение попада в правомощията на Общински съвет - Пещера, съгласно чл. 21, ал. 1, т. 18 от ЗМСМА.

    Председателят на Общински съвет- Пещера призовава гражданите да се включат с предложения за име, с което да бъде именувана новосъздадената улица.

     Гражданите могат да направят своите предложения в деловодството на Общински съвет , ул. „Дойранска епопея" № 17, Община Пещера, както и на e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. .

 

С уважение,
Д-р Николай Пенев
Председател на Общински съвет - Пещера

 
Честит 22 септември – Ден на независимостта на България! Печат Е-поща
Понеделник, 21 Септември 2020г. 16:34ч.

Уважаеми съгражани,
Честит 22 септември – Ден на независимостта на България!


     Стремежа на българския народ към единство - постигнат чрез Съединението, и нуждата от съхраняване на националната ни идентичност и самосъзнание се увенчава с тържественото провъзгласяване на Независимо Българско царство на 22 септември 1908 година. С Манифеста на цар Фердинанд I към българския народ, прочетен от църквата „Свети Четиридесет мъченици” във Велико Търново, ние заявяваме пред целия свят, че сме силна и мощна нация, способна да устои във времето и да се бори, докато превърне ценностите и мечтите си в реалност.
      На 22 септември България разкъсва мрежата от политически зависимости и офицално и всепризнато започва да определя своята вътрешна и външна политика

     Всеки един от нас носи в сърцето си духа на Независимостта. Нека на тази светла дата да си припомним забележителните уроци на историята и да не забравяме, че от усилията на всички нас зависят успехът и бъдещето на нашата нация, просперитетът на България.


Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!
Честит празник!

 

С уважение,
Д-Р НИКОЛАЙ ПЕНЕВ
Председател на Общински съвет- Пещера

 
Поздравителен адрес Печат Е-поща
Неделя, 24 Май 2020г. 11:13ч.

Уважаеми учители,читалищни дейци,

творци на изкуството, скъпи ученици,

уважаеми съграждани,

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

            Празник на буквите, сътворени от Светите братя Кирил и Методий. Най-древният, най-спонтанният, най-красивият български празник!

            Да ни е честит вовеки – докато има на земята българи, които се вълнуват просълзени, когато в пролетната майска утрин чуват звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени”.

            Честит празник на всички учители, просветни и културни дейци! Пожелавам ви здраве, вдъхновение и никога да не стихва стремежът ви към знание! Продължавайте да предавате на идните поколения българското слово, вярата и науката!

Честит празник!

Денят на българската просвета и култура,

и на славянската писменост!

Д-р Николай Пенев

Председател на Общински съвет -Пещера

 
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Печат Е-поща
Сряда, 06 Май 2020г. 10:21ч.

Уважаеми съграждани,

Гергьовден е! Денят на храбростта и празник на Българската армия!

Денят на град Пещера!

            От името на Общински съвет-Пещера и от свое име отправям сърдечни пожелания към жителите на Община Пещера за здраве и вяра в доброто!

            Покровителят на града ни – Свети Георги Победоносец да ни закриля и помага делата да са благословени, дните изпълнени със смисъл и разум!

            Да изживеем празника със сърцето си и да почувстваме силата и красотата му!

ЧЕСТИТПРАЗНИК!

 

 

       С уважение,

       Д-Р НИКОЛАЙ ПЕНЕВ

     Председател на Общински съвет-Пещера

 
« НачалоПредишна12345СледващаКрай »

Страница 1 от 5


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069