Петък, 12 Апр 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Октомври 2006

III национална кръгла маса 'Етническата толерантност - гражданска алтернатива на етнически модел'

Печат Email
Събота, 28 Октомври 2006г.
На 27.10.2006 г. от 10.00 часа до 17.30 часа в Община Пещера се проведе 3-та национална кръгла маса, организирана от сдружение "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ) и Сдружение национален защитен център "Справедливоствост”. Кръглата маса бе открита от кмета на община Пещера г-н Стелиян Варсанов и Сезин Мюмюн. Гости бяха зам.кмета на София и зам.председател на ГЕРБ г–н Цветан Цветанов, Лъчезар Тодоров - един от основателите на ГЕРБ, г-жа Йорданка Фъндъкова-зам.кмет на София и много други. Темите - "Съвременно образование, като предпоставка за преодоляване на етническите различия", "Традиции и съвременност-мостове за сближаване" и "Европа-нашият общ дом" бяха представени и с много голям интерес дискутирани. Кмета на Община Пещера г-н Варсанов изказа благодарност за организирането от страна на двете сдружения и участието на всички гости, като призова Община Пещера да бъде етнически пример на съжителство, както за цялата страна така и за Европа.

III национална кръгла маса на тема 'Етническата толерантност - гражданска алтернатива на етн. модел

Печат Email
Петък, 27 Октомври 2006г.
На 27.10.2006 г. в Община Пещера ще се проведе III национална кръгла маса на тема "Етническата толерантност - гражданска алтернатива на етнически модел", организирана от сдружение "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ) и Сдружение национален защитен център "Справедливост".
Кръглата маса ще бъде открита с приветствия от г-н Бойко Борисов, кмета на община Пещера г-н Стелиян Варсанов и Сезин Мюмюн.

Избори 2006 за президент и вицепрезидент на републиката

Печат Email
Понеделник, 23 Октомври 2006г.
Изборите за президент и вицепрезидент на републиката, насрочени за 22.10.2006г. в община Пещера преминаха спокойно и без инциденти. Избирателната активност в общината бе 40,9%. Всички секции приключаха изборния ден в 19ч. и благодарение на добрата организация, създадена в общинската администрация членовете на СИК бяха транспортирани навреме до РИК.

Община Пещера с престижна награда

Печат Email
Вторник, 17 Октомври 2006г.
С престижната награда "Община-реформатор" за принос в развитието на местното самоуправление бе отличена Община Пещера на четвъртата национална среща на НСОРБ по случай 10-годишнината на сдружението. Особено съм горд, че сдружението оцени по достойнство постиженията в управлението на общината, каза г-н Варсанов кмет на община Пещера, получил наградата. За това изключителен принос имат бившият кмет и сегашен заместник-министър на транспорта Георги Петърнейчев, секретарят на общината Стефан Димотикалиев и всички служители, работещи в общинската администрация. Като новоизбран кмет, ще работя за продължаване на добрата традиция, за да стане общината по-чисто и по-добро място за живеене, обеща г-н Варсанов. Статуетката бе придружена с почетна грамота и мултимедия.

Поздрав от омбудсмана на Община Пазарджик

Печат Email
Понеделник, 16 Октомври 2006г.
Кметът на Община Пещера г-н Варсанов и жителите на Община Пещера получиха поздрав от обществения посредник на Община Пазарджик г-н Иван Димитров по случай 12 октомври - Деня на българската община. В него се казва:
"В деня, в който отбелязваме празника на българската община - 12 октомври, удоволствие е за мен да пожелая на Вас, на всички служители от общинска администрация и жителите на община Пещера здраве, късмет и благополучие.
Пред Вас днес стоят предизвикателствата на модерната община.
Използвайте огромния потенциал и опит, които имат жителите на община Пещера - това е капитал, който ще Ви помага за постигане на общата цел - по-добър живот за всеки. Имайте високи изисквания към себе си, защото това са очакванията на хората.
Уважаеми Дами и Господа, никога не спирайте да вярвате и не се страхувайте да направите нещата по-добри.
Оправдайте огромната отговорност, която са Ви гласували хората - чрез диалог и разбирателство, всички да живеят заедно в една община с едно общо европейско бъдеще. Съхранете авторитетът и традициите на българската община, като работите за развитието на родния си край и благополучието на хората, за да се превърне той в по привлекателно и по-притегателно място за всеки.
Нека всяко Ваше начинание да върви ръка за ръка с успеха!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"

Съобщение за обявен конкурс за длъжност

Печат Email
Понеделник, 16 Октомври 2006г.
Във връзка с обявения конкурс за длъжността "Младши вътрешен одитор" в Община Пещера, на основание чл.10, чл.10а и чл.10б и чл.10в от Закона за държавния служител и като съобрази процедурата за допускане, конкурсната комисия обявява:
  1. Списък на допуснатите кандидати - Ася Йорданова Узунова
  2. Списък на недопуснатите кандидати - няма недопуснати кандидати
  3. Конкурсът ще се проведе на 30.10.2006г. от 14,00ч. в Община Пещера - заседателна зала.
Печат Email
Понеделник, 16 Октомври 2006г.
Кметът на Община Пещера Стелиян Варсанов, разпореди:
  • Да продължи работата по изграждане на отклоненията за стопански водопровод по ул.Освобождение и ул.Ал.Константинов.
  • Да се огледат ДГ”Изгрев”, “Иглика”, Слънчо” и ДГ в селата, а също и училищата за изсъхнали дървета които да бъдат премахнати. От получената дървесина да се предостави за огрев на читалището в с.Радилово и с.К.Димитриево.
  • След изрязване и почистване на изсъхналите дървета в общината да се подготвят освободените площи за засаждане с нови.
  • След изтичане на сроковете по уведомяване и неизплащане на задълженията от наемателите на Общински пазар да започне процедура по изпълнителни дела.

Кметът на община Пещера Стелиян Варсанов поздравява учителите с техния професионален празник

Печат Email
Четвъртък, 05 Октомври 2006г.
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
Позволете ми да Ви поздравя по повод международния ден на учителя - 5 ктомври.
Днес за първи път 5 октомври се чества официално и като професионален празник на българския учител, обявен за такъв с Постановление на Министерски съвет от 29 септември тази година.
Това е израз на заслуженото уважение и признание към труда на хората, поели историческата отговорност да възпитават и подготвят за живота конкурентно способни личности - с ценностна система и гражданска позиция.
Учителят е този, който събужда ума, съзнанието, душата на детето, той е вълшебникът, който му помага да открие света и да израстне като личност.
В неговите ръце е залогът за успешното бъдеще на нацията - образованието и обучението на децата.
Днес ние сме на прага на Европейския съюз. От нас зависи да влезем достойно като нация, чието образование, наука и култура имат своето признание и конвентируемост.
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
В този празничен ден искам да Ви уверя, че и занапред образованието ще бъде приоритет в общинската политика и да Ви пожелая преди всичко много здраве и нови професионални успехи!
ЧЕСТИТЕ ПРАЗНИК!


КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА: Стелиян Варсанов


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069