Понеделник, 22 Юли 2019
Get the Flash Player to see this.
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Ноември 2006

Връзка на гражданите с Общината, във връзка със зимното почистване

Печат Email
Сряда, 08 Ноември 2006г.
Дежурен по сигурност и аварии към Община Пещера е на телефонен номер 22-16,
Горещ телефон към Община Пещера, през денят е на телефонен номер 41-63.
Община Пещера умолява гражданите, да подават сигнали при случай на необходимост на горепосочените телефони.
Печат Email
Сряда, 08 Ноември 2006г.
Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов възложи да се подготвят докладните за предстоящото заседание на Общинския съвет както следва:
1.Актуализация на бюджета.
2.Информация за готовността на Общината за есенно зимния сезон.
3.Отчет на Местната комисия за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове.
4.Приемане на стратегия за развитие на общинските дружества през 2007г.

Съдържание на задачите:

Да се потърсят оферти от различни фирми за изработването на проект за ландшафта на паркове, градини, зелени площи и улични зеленини в градската част на общината.

Конструктивно реставриране и укрепване на църква

Печат Email
Сряда, 08 Ноември 2006г.
До края на 2006г., ще приключи Конструктивно реставриране и укрепване на църквата “Св.Димитър” в гр. Пещера. Това потвърди инж.Кръстев-Управител на Пловдивската фирма изпълнител на по етапното й възстановяване.

Поздравителен адрес до РПУ-Пещера за 8 ноември

Печат Email
Сряда, 08 Ноември 2006г.
ДО
ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР
НАЧАЛНИК
НА РПУ-ПЕЩЕРАУВАЖАЕМИ Г-Н ХАМАМДЖИЕВ,
УВАЖАЕМИ ИНСПЕКТОРИ, ПОЛИЦАИ И СЛУЖИТЕЛИ,

Бих искал най-сърдечно да Ви поздравя с вашия празник – 127 години от създаването на Националната полиция на Република България. И да благодаря на всички от вас в Районния полицейски участък, за Вашата професионална работа.

Благодаря Ви за вашите усилия да противодействате на всички явления, насочени срещу обществения ред, за издигане на авторитета на Националната полиция, като важен гарант за законността, за правата, за спокойствието на гражданите, полиция, която да брани общественото спокойствие, добронравие и порядък.

Българската полиция, която успява да изгради максимална организация и координация между централните и местните структури, от самото си създаване е била важна институция, един от основните елементи на българската държавност.
Бъдете все така верни на принципа - полицията работи за добруването на човека и на държавата.

Пожелавам здраве и успехи
на Вас и на Вашите семейства,
които споделят трудностите на Вашата благородна професия.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА:СТЕЛИЯН ВАРСАНОВ

08.11.2006 г.
гр.Пещера

Професионален празник на Полицията 8 ноември

Печат Email
Вторник, 07 Ноември 2006г.
За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924г./стар стил Св.Архангел Михаил/.Прекъснат е след 1943г.
С решение на Министерския съвет от 28 януари 1999 г. е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба "Полиция" на МВР.

Цифров кадастрален план на Пещера

Печат Email
Вторник, 07 Ноември 2006г.
Текат процедурите по подготовката на кадастралната карта на Пещера.Подадени са материалите до Агенцията по кадастър в София. Цифров кадастрален план ще има Пещера, план отговарящ на най-новите европейски стандарти.
До две години ще бъде готова кадастралната карта-поясни инж.Васил Миленков-главен експерт"Кадастър, регулации и имотен регистър".
Община Пещера в момента подготвя необходимите материали на фирмата, изпълнителка на кадастралната карта.

Семинар в сградата на Бизнес център Пещера

Печат Email
Вторник, 07 Ноември 2006г.
На 3 ноември, петък, се проведе семинар на тема"Възможности за участие на общините в структурните фондове на Европейския съюз" в сградата на Бизнес центъра гр.Пещера.
АОЮЦР- Асоциация на общини от южен централен район "Хебър" организира мероприятието за общините Пещера, Панагюрище и Септември. Насочено е към служителите от общинската админстрация и от населените места в общината, които не са преминали обучения по структорните фондове на ЕС.Целта му е да създаде капацитет в общините за екипна работа по търсенето на възможности за финансиране и изработване на проекти, с които да се кандидатства по различни направления от структурните фондове на ЕС.
Лектор на темата бе Арх.Белин Моллов от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, който бе изслушван с огромен интерес.
От Община Пещера участваха в семинара представители на Дирекция"Административно правно и информационно обслужване", Дирекция "Евроинтеграция", Дирекция "Финансии и бюджет", Гл.Счетоводител.
Семинарът премина с огромен интерес и завърши с въпроси и дискусии от страна на обучаващите се, и ще е несъмнено от полза за бъдещото участие на Община Пещера в структорните фондове на Европейския съюз.


Почистване на сняг на територията на Община Пещера

Печат Email
Понеделник, 06 Ноември 2006г.
Пътищата, улиците на гр.Пещера, с.Радилово, с.Капитан Димитриево и пътят до и на курорта "Св.Константин" да бъдат почиствани през ноща от сняг, за да може всяка сутрин да се осъществява безпрепятствено движение на граждани и автомобили на територията на Общината.
Това разпореди Кмета на Община Пещера г-н С.Варсанов на общинската фирма"Инфрастройпродукт" с Управител г-н К.Тиков, за зимния период, като ще им съдейства и Аварийна група от 10 човека.
Умоляват се гражданите, вечер да не паркират автомобили и друга техника по улиците, за да не затрудняват работата по почистването им.

Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов подкрепя - Волейболният ни отбор 'Космически забивки'

Печат Email
Понеделник, 06 Ноември 2006г.
Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов, дари лични средства - сумата 240 лева и така подкрепи волейболният ни отбор"Космически забивки" с платена едногодишна такса в Аматьорската лига. Създаден през 2006 година и трениращ в зала в гр.Брацигово, отборът има вече 3 срещи, от които 2 победи и една загуба-от финалиста за миналия сезон - ОКИСС.Треньор и капитан на отбора е г-н Димитър Янев и 12 играча:№5 Димитър Янев, №2 Стоян Янчев, №3 Валентин Киров, №4 Ангел Цанков, №6 Петър Каракънев, №7 Георги Янев, №8 Борислав Пройчев, №9 Георги Баташки, №10 Венцислав Личев, №11 Адамс Джакбесие, №12 Петко Токмаков, №13 Борислав Милов.Собственика на обувна фабрика"GIDO" г-н Я.Джаров, също подкрепи волейболният ни отбор "Космически забивки", като поръча и заплати нови екипи на стойност 350 лв.

Поздравителен адрес до Директора на ОУ'Любен Каравелов',учители,служители и ученици

Печат Email
Петък, 03 Ноември 2006г.
Уважаема г-жо Василева,
Уважаеми учители и служители,
скъпи ученици,


За мен е удоволствие да ви поздравя с Вашия празник - ден в който отдаваме почит и преклонение пред святото и родолюбиво дело на Любен Каравелов.
Известен енциклопедист, поет, писател, журналист, пише библиографски трудове, статиии по нумизматика, лексикография, българска литература, култура, политическа история, Любен Каравелов допринася много за развитието на обществената мисъл в България в своето време. Издател на списания,редактор на вестник "Свобода" и вестник "Независимост", авторът на "Мамино детенце", "Хаджи Ничо" и "Българи от старо време", заема достойно място с огромния си принос за културната история на България, показва пътят към Европейското ни бъдеще.

Скъпи ученици,

бъдете горди и достойни за името на Любен Каравелов!
Желая Ви успех в усвояването на знанията!


Уважаеми учители,

Разпалвайте все така огънчето на родолюбието в сърцата на Вашите ученици!
В днешния празник искам да Ви благодаря за неспокойните ви делници, за отговорността Ви пред утрешния ден на България!
Желая ви от сърце здраве, много човешки радости и професионални успехи!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА: СТЕЛИЯН ВАРСАНОВ

04.11.2006г.
гр.Пещера

Страница 3 от 4


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216