Четвъртък, 23 Май 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Юли 2006

Временна забрана за строителство на летовище "Св.Константин"

Печат Email
Вторник, 18 Юли 2006г.
С оглед обезпечаване на спокойствието и обществения ред на почиващитe през активния летен сезон Община Пещера уведомява гражданите, че съгласно чл.48, т.3 от Наредбата за обществения ред, чистотата и специализираната закрила на деца на обществени места, на територията на лет.“Св.Константин” се ЗАБРАНЯВА всякакъв вид строителство или подготовка за строителство през периода от 15 юли до 30 август.
При констатиране на нарушения на така установената строителна забрана, както и при нарушения на обществения ред, на виновните лица ще бъде налагано наказание - глоба до 500 лв., независимо от отговорността по другите специални нормативни актове.

Два конкурса по случай 10-годишнината на НСОРБ

Печат Email
Четвъртък, 06 Юли 2006г.
По случай 10-годишнината Националното сдружиние на общините (НСОРБ) обяви поредица от конкурси. Единият от тях е насочен към общините - общинските съветници, кметовете, служителите, съвместно с гражданите и медиите или всички, които искат да споделят с останалите свои планове за развитието на общината, могат да се включат в състезанието за идея за "Проект, който ще промени моята община с 10 години" (условията). С втория конкурс НСОРБ иска да предизвика децата и младите хора от нашите общини да помислят и напишат или нарисуват своята представа за това как се управлява общината. Темата, по която могат да се създават рисунки, есета, къси разкази и стихотворения е "Аз управлявам моята община" (условията). Подробности ще научите от тук...


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069