Понеделник, 27 Май 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Август 2006

Печат Email
Сряда, 30 Август 2006г.
Кметът на общината Стелиян Варсанов и общинска администрация канят хората, участвали в Анкетата сред жителите на община Пещера, както и заинтересованите лица да присъстват на 31.08.2006 г. ( четвъртък ) от 17.30 часа в залата на общински съвет - Пещера за оповестяване на обработените и обобщени резултати от анкетите.
Представянето ще бъде направено от социолози от Национален център за изследване на общественото мнение.

Планинско състезание 'Пещера 2006'

Печат Email
Неделя, 27 Август 2006г.
Феновете на автомобилния спорт с нетърпение очакваха награждаването на Планнинско състезание "Пещера 2006". Днес в 14ч. с празнично настроение победителите в напреварата получиха своите награди. От стартиралите 42-ма състезатели 37 завършиха и двата манша. В общото класиране победител е Николай Паунов, на второ място е Георги Цветков, а на трето - Георги Гвоздейков. В отборното класиране води "БГ РАЛИ ТИЙМ" след тях "ЕТЪР РЕЙСИНГ" и на трето "ЕФКО РЕЙСИНГ". Наградите връчиха Юлий Славов - наблюдател от БФАС, Георги Петърнейчев - зам.министър на транспорта, Володя Киров - директор на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Стелиян Варсанов - кмет на община Пещера и зам.кмета Тодор Чолаков.

Резултатите от класирането по групи може да видите тук.

Снимки

Старт на Планинско състезание 'Пещера 2006'

Печат Email
Неделя, 27 Август 2006г.
Планинско състезание "Пещера" старитра с официална церемония на 26.08.2006 г. на пл. "България". Зам.кмета на община Пещера Тодор Чолаков приветства състезателите и им пожела успешен финал. За ХVІ-ти пореден път Пещера се превърна в специално място за любителите на автомобилния спорт. За участие бяха регистрирани 43 състезатели. Днес - 27 август при слънчево и прохладно време в 10ч. бе даден старта на първия автомобил за първи манш. Имената на победителите в VІІІ кръг на Републиканския шампионат ще станат известни около 13 ч.


Резултати от официалната тренировка може да намерите тук.


ПГ по ЛПМ 'Васил Левски' се премества в учебния корпус на бившата Казарма

Печат Email
Вторник, 22 Август 2006г.
Министерство на образованието и науката отпусна 102 000 лева за ремонта на учебния корпус на бившата Казарма, където през следващата 2006/2007 учебна година ще се премести Професионалната гимназия "Васил Левски".
По този начин ще се решат проблемите, свързани с недостига на класни стаи и кабинети за 2 училища: Основно училище "Любен Каравелов" и Професионална гимназия "Васил Левски", които в продължение на 10 години ползват една сграда и имат двусменен режим на обучение.
Преместването на Професионалната гимназия ще създаде възможност за разширяване на приема на ученици след 8-ми клас и задоволяване на все по-големите потребности на местната икономика от специалисти за обувната, мебелната и шевна промишленост.
Печат Email
Вторник, 22 Август 2006г.
Кметът на община Пещера Стелиян Варсанов на августовското заседание на Общински съвет ще предложи общинския бюджет да поеме разходите за ФРЗ и издръжка в размер на 71000 лева на 4 самостоятелни паралелки в ОУ "Паисий Хилендарски" с. Радилово и 2 слети паралелки в ОУ "Свети Свети Кирил и Методий"
с.Капитан Димитриево, в които броя на децата е под определения минимум в Наредбата. Тези паралелки Министерство на образованието няма да финансира.
Печат Email
Петък, 18 Август 2006г.
Кметът на общината Стелиян Варсанов възложи:
1. Изработването на табели с наименованията на главните улици в двете кметства, както и указателни табели за културните институти.
2. Табелите с графика за сметосъбиране и сметопочистване да се поставят на определените места от работниците от звено “Строителство по стопански начин”.
3. Съвместно със общинските съветници от кв.Луковица и Пирин и след писменото уведомяване на живеещите там гражданите да се реши въпроса със закупуване и монтиране на водомерите. Да се премине и към прекъсване на водоподаването.
Печат Email
Четвъртък, 17 Август 2006г.
На основание §3 от ПЗР на Закона за концесиите във връзка с чл.72 от ЗОС, в изпълнение на Решения №452/08.06.2006 г. и №463/26.07.2006 г. на Общински съвет – Пещера, обявява: Провеждане на присъствен конкурс за отдаване на концесия изграждане и експлоатация на обект: Спортно туристическа зона “Самодивска поляна – Дъното – лет.Свети Константин”.

Рали 'Хеброс' 2006

Печат Email
Неделя, 06 Август 2006г.
На 4, 5 и 6 август се проведе 35-то рали "Хеброс" кръг от Европейския шампионат за рали и кръг от рали-шампионата на Република България.

Организаторите изказаха искрената си благодарност към кмета на Община Пещера Стелиян Варсанов и неговия екип за оказаното съдействие при организацията и провеждането на състезанието. За доброто преминаване на състезанието спомогна перфектно подготвеното трасе на територията на община Пещера и своевременното почистване след преминалата буря в нощта на 5 срещу 6 август. При връчването на наградите участва и кмета на Пещера Стелиян Варсанов.

Класирането може да видите тук.

СнимкиГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069