Неделя, 23 Юни 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Септември 2006

Печат Email
Сряда, 13 Септември 2006г.
След като се изработиха табелите с наименованията на улиците в гр.Пещера кмета на Общината г-н Варсанов възложи изработването на табели и за с.Радилово и с.К.Димитриево.
След като бяха изработени проекти за детски площадки и кътове в кварталните градинки (при паметника на к-н Сафонов, при бензиностанцията на “Лукойл”, при ЦР-База), кмета на общината възложи и тяхното изпълнение.
Започва ремонта на паважа на лет.св.Константин.
Приключи работата по изграждането на стопански водопровод на ул.А.Стамболийски и започва изграждане на отклонения за стопански водопровод по ул.Освобождение и ул.Ал.Константинов. Кмета на общината г-н Варсанов разпореди да продължи изграждането на стопанския водопровод и по околовръстния път в гр.Пещера, а също и в с.Радилово.
Кмета на общината определи комисия която да направи оглед в цялата община вкл. кметствата Радилово, К.Димитриево и лет.св.Константин относно грозящи и опасни сгради и се подготвят писма и предписания за премахването им.
Печат Email
Петък, 08 Септември 2006г.
Кметът на Община Пещера Стелиян Варсанов, разпореди:
  • Да започне ремонта на пътя Пещера - летовище "Св.Константин"
  • Да продължи ремонта на водопровода на ул. "Ал.Стамболийски" и да се включат и отклоненията за ул. "Освобождение" и "Ал.Константинов"
  • Да се поставят мобилни кошчета с полиетиленови торби около общинския пазар
  • ...

Общественото обсъждане на изготвен проект за ЧИ на ПУП

Печат Email
Петък, 08 Септември 2006г.

На основание чл. 9, ал. 3 от ЗУТ и в съответствие с чл.121, ал.1 от ЗУТ , Община Пещера организира обществено обсъждане на изготвен проект за ЧИ на ПУП на гр.Пещера за кв.83, с който се предвижда промяна на предназначението на терен с площ от 882 кв.м, представляващ част от УПИ-І-Парк и приобщаването му към УПИ-ІІ-Безвредно производство и промяна предназначението на терен с площ от 394 кв.м, представляващ също част от УПИ-І-Парк за отреждането му в паркинг.

Общественото обсъждане ще се състои в сградата на Общинска администрация, І етаж, зала на Общински съвет – Пещера на 15.09.2006г. от 14.00часа.

Печат Email
Петък, 01 Септември 2006г.
На 31.08.2006 г. в Залата на Общински съвет ръководителят на НЦИОМ - Лидия Йорданова представи обобщените резултати от Анкетите, с които новоизбрания кмет на община Пещера Стелиян Варсанов попита жителите на общината за най-важните проблеми на Пещера, които според тях на търпят отлагане.


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069