Понеделник, 27 Май 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Януари 2007

Печат Email
Вторник, 30 Януари 2007г.

Благодаря, че се отзовахте на нашата покана, на тема”Структурни фондове и ЕС и как образованието на община Пещера да достигне до тях”, която тема е много важен въпрос за мен и за цялата община.Това заяви Кметът на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов по повод обучителния семинар с участие на Министерство на образованието и науката, който се проведе на 29 януари от 13:00 часа в Заседателната зала на ОбС в Пещера.Топло приветствие изказа и Председателят на ОбС г-жа Младенова и Директор Дирекция”Образование”г-жа Стоименова.Пещера е първата община, която проведе на общинско ниво такъв семинар.Семинарът е организиран от Кмета на общината г-н Стелиян Варсанов, Дирекция”Образование” и от екип на доцент Мариана Борисова-Директор Дирекция”Структурни фондове и международнообразователни програми” в МОН и участие на директорите и учители от общинските и държавни училища и детски градини при община Пещера. От Министерство на образованието и науката гл.експерт”Мониторинг и оценка” Анна Стойкова разясни:Насоките за кандидатстване с проекти в областта на образованието по линия на структурните фондове на ЕС.
Директорите на училищата и детските градини в общината са подготвили повече от 25 идейни проекти.
Същите ще бъдат предоставени в Дирекция"Международнообразователни програми" към Министерство на образованието и науката-МОН, която ще одобрява проектите и ще ги предлага на Министерство на труда и социалната политика-МТСП за финансиране.

Среща на кметовете на Пещера, Ракитово и зам.кметове на четирите съседни общини

Печат Email
Вторник, 30 Януари 2007г.

Оперативна програма “Регионално развитие” Приоритет 4 ”Създаване на регионални и местни мрежи, сътрудничество и изграждане на капацитет”бе тема на работната срещата на 29 януари от 14:30 часа в Заседателната залата на Общинска администрация, на кметовете на Пещера, Ракитово и заместник кметовете на четирите общини Пещера, Брацигово, Батак и Ракитово.

Почистването на коритото на р.Стара река е бъдещ проект на общините Батак, Пещера и Брацигово.

Общ проект за 4-те общини е ремонт на МБАЛ”Проф.Д.Ранев” в гр.Пещера, както и проект за изграждане на пътен участък от лет.”Св.Константин” до Костандово и Дорково, с водещата организация Ракитово и участие на Пещера.

Като бенефициенти от Пазарджишка област, четирите общини ще кандидатстват с тези три проекта, по оперативната програма ”Регионално развитие” за 2007 година.

Среща на зам.кметовете на Пещера , Брацигово, Батак и Ракитово

Печат Email
Четвъртък, 25 Януари 2007г.
На 29.01.2007 година, от 14:30 часа в Заседателната зала на Общинска администрация Пещера, ще се проведе среща на ниво зам.кметове на общините Пещера, Брацигово, Батак и Ракитово.
Целта на срещата е за съвместни проекти по програма Регионално развитие на общините.
Инициатор на срещата е зам.кмет г-н Николай Зайчев.

Семинар на тема Структурни фондове на ЕС и как образованието да достигне до тях

Печат Email
Четвъртък, 25 Януари 2007г.
На 29.01.2007 година от 13:00 часа в Залата на ОбС Пещера ще се проведе обучителен семинар на тема"Структурни фондове на ЕС и как образованието да достигне до тя".

Обучението се организира от Община Пещера - Дирекция"Образование" и ще се проведе от екип на доц. Мариана Борисова-Директор на Дирекция"Структурни фондове и международнообразователни програми" в МОН.
Участие ще вземат директори , учители от общинските и държавни училища и детски градини.
Пещера е първа в Пазарджишка област, която провежда такова обучение на училищни ръководства.

Печат Email
Вторник, 23 Януари 2007г.
Народният празник Бабин ден и неговият съвременен аналог Денят на родилната помощ се честваха на 21.І и в Пещера.
В неделя 21 януари от 10.30 часа в АГ отделение МБАЛ"Проф.д-р Димитър Ранев" целият екип от акушеро-гинeколози и н-к АГ отделение д-р Лазаров, с любезното участие на 10 акушерки вече не практикуващи , се проведе ритуала-Поливане. Кърпи и цветя за 10 акушерки.
Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов изпрати Поздравителен адрес до д-р Лазаров н-к АГ отеление МБАЛ"Проф.д-р Димитър Ранев", предоставен от зам.кмета г-н Николай Зайчев.
В читалище "Развитие" от 11.00 часа продължи честването на празника с Поздравителен концерт.

Печат Email
Понеделник, 22 Януари 2007г.
Пещера отбеляза 129 години от Освобождението на града от османско иго.

129 години от Освобождението на Пещера от османско иго се навършиха на 19 януари 2007 година. В 11:30 часа от всички училища в града, ученици, учители, граждани се събраха пред паметника на к-н Сафонов до църквата “Св.Димитър”. Отец Димитър , отслужи панахида, за загинали за свободата на България пещерци, за руските войни освободители предвождани от к-н Сафонов дали живота си за националното ни освобождение. ”Трудно е днес след 129 години, да си представим силата на чувствата и умилението на нашите деди от изгряващата свобода. Това е чудото на духа на делото, което ни прави и днес достойни и отговорни пред себе си, пред нацията, пред нашата майка България. Затова за нас свободата, като българи означава още: собствено достойнство, отговорност и признателност, да пазим националното си достойнство и да докажем, че сме достойни европейци!”, се казва в поздравителния адрес на г-н Варсанов.

Печат Email
Четвъртък, 18 Януари 2007г.
Всички младежи родени през 1989 година и не минали на медицински преглед в ДКЦ"Авицена"-ООД от 10 до 19.01.2007година да се явят на 22.01.2007 година във Военния отдел Община Пещера ул."Дойранска епопея" №17, ет.2 ст. №7 от 8.30 до 10.00 часа.
Началник Военен отдел П.Русенов

Поздравителен адрес от Кмета на Община Пещера

Печат Email
Четвъртък, 18 Януари 2007г.
Поздравителен адрес изпрати Кмета на Общината г-н Стелиян Варсанов до почетния гражданин на Пещера г-н Димитър Вачков, за 19 януари 2007 година, юбилей 50 годишнина.

До
г-н Димитър Вачков

Уважаеми г-н Вачков,

Честит рожден ден!
Поздравявам Ви най-сърдечно с Вашият юбилей- 50 годишнина!
Приветствам Ви, за силният Ви характер, съчетан с огромни умения и заслуги!
Като Кмет на Община Пещера и като неин гражданин, за мен е чест да приветствам Вас, почетния гражданин на Пещера, с най-искрени пожелания, за дълъг живот, крепко здраве, радост и щастие!

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА:

19.01.2007г. /СТЕЛИЯН ВАРСАНОВ/
гр. Пещера

Пещера спечели по проект "Красива България", ремонт на сграда на ЦДГ"Сокола"

Печат Email
Четвъртък, 18 Януари 2007г.

Пещера спечели по проект ”Красива България”, ремонт на сграда на Целодневна Детска Градина”Сокола”

Необходима е частична подмяна на хидроизолацията на покрива, подмяна на поли и калкани от поцинкована ламарина, направа на бетонави шапки за комини и нова гръмоотводна инсталация, направа на външна топлоизолация, шпакловане, грундиране и боядисване със силикатни бои, демонтаж на дървена дограма и монтаж на алуминиева дограма, монтаж на водосточни тръби и казанчета от поцинкована ламарина, боядисване на метални повърхности.Това заяви кметът на Пещера Стелиян Варсанов по повод спечеления проект.Сградата на ЦДГ”Сокола” е със социална значимост и е публична общинска собственост, построена през 1972 година, като амбициозен и опитен колектив и подходящото местоположение на градината я правят предпочитана от родителите в града и до днес. Общата стойност на обекта възлиза на 153,986 лева, като 50%=76,993 лева е съфинансирането от страна на Общината.
Печат Email
Вторник, 16 Януари 2007г.

ПОКАНА

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ, КОЙТО ЩЕ СЕ ФИНАНСИРА ЧРЕЗ ДЪЛГОСРОЧЕН ОБЩИНСКИ ДЪЛГ

Страница 1 от 2


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069