Понеделник, 15 Юли 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Април 2007

Печат Email
Петък, 27 Април 2007г.
Пздравителен адрес от Председателя на ОбС г-жа Анастасия Младенова и Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов до Колектива на ПГ”Атанас Ченгелев”-гр. Пещера.
Печат Email
Петък, 27 Април 2007г.
СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България Главна дирекция “ГРАО” е осигурила възможност за справки в Избирателните списъци чрез Интернет, SMS съобщение и чрез стационарен телефон.

СПРАВКИ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ
Печат Email
Понеделник, 23 Април 2007г.
На 28 март 2007 г. участниците в третия цикъл на Програмата за изграждане на политическите умения на ромите се срещнаха с Президента на Република България г-н Георги Първанов, за да обсъдят проблемите в областта на образованието пред ромската общност. В срещата взе участие Юксел Яшаров-експерт социално приобщаване в Община Пещера.

Почистване на града на 21 април от 8.00 до 13.00 часа

Печат Email
Четвъртък, 19 Април 2007г.
Във връзка с 22 април-Денят на земята и 6 май Празника на Пещера, Община Пещера организира традиционно почистване на града на 21 април от 8.00 до 13.00 часа.
От общината приканват гражданите да вземат своето активно участие, като бъдат изнесени отпадъците пред домовете им. За целта е създаден график с участието на ЕООД "Инфрастройпродукт"-Пещера, ЕООД"ВКС"-Пещера, Община Пещера, с механизация от общо 11 броя товарни автомобила, 2 броя фадроми, 1 брой трактор, 1 брой катерпилар.

Печат Email
Вторник, 17 Април 2007г.
П Р О Г Р А М А

За празниците на културата посветени на 6 май – Ден на Пещера

Община Венерборг Швеция и Община Пещера в бъдещо сътрудничество в сферата на образованието

Печат Email
Понеделник, 16 Април 2007г.
Среща на Матс Елемарк и Сьорен Андерон от Община Венерборг Швеция с Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов.

На проведената среща в понеделник на 16 април за сътрудничество между двете общини Венерборг и Пещера по програма”Леонардо Да Винчи”, се постави началото на едно бъдещо сътрудничество между двата европейски града в сферата на образованието по Програмата”Леонардо да Винчи”.Това е програма за осъществяване политиката на Европейския съюз в областта на професионалното обучение, която поддържа и осъществява политиката за професионално обучение на страните членки на ЕС, като се съобразява напълно със съдържанието и организацията му във всяка отделна страна.Целта на програмата е да се използва транснационалното сътрудничество и натрупан опит за повишаване на качеството, поощряване на иновоциите и разрпространяване на добрите професионални практики и системи в Европа.Ученици от Пещера и Ветенберг на разменни начала ще изучават чужд език, с интернет достъп, за разработването и осъществяването на съвместни проекти.

Печат Email
Петък, 13 Април 2007г.
Във връзка с предстоящите избори на членове на Европейския парламент от Република България и Заповед № 304/06.04.2007 г. на кмета на Община Пещера избирателните списъци -част І са обявени, както следва:

Печат Email
Вторник, 10 Април 2007г.
О Б Я В А

ОБЩИНА ПЕЩЕРА

ОБЯВЯВА
ЗА КОНКУРСНА ДЛЪЖНОСТТА “ДИРЕКТОР НА ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ”

Седмица на гората в Пещера

Печат Email
Вторник, 10 Април 2007г.
Традиционната Седмица на гората ще бъде отбелязана на 12 април в Пещера. Тази година тя преминава под мотото „Българската гора- неделима част от европейското зелено богатство". По инициатива на Кмета Варсанов общината предостави 100 широколистни дръвчета, които ще бъдат засадени на 12 април от 14.00 часа в централен градски парк от ученици на ОУ”П.Р.Славейков”.

Печат Email
Сряда, 04 Април 2007г.
Дамян Лазаров: Потребителите не се възползват пълноценно от правата, които им дава Законът за защита на потребителите.

Страница 1 от 2


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069