Четвъртък, 25 Апр 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Май 2007

Спасовден-17 май 2007година

Печат Email
Четвъртък, 17 Май 2007г.
Днес жителите на общината празнуват Спасовден. Множество граждани отиват на параклиса Свети Спас, където се отслужва водосвет. След това за всички граждани има курбан, питки и сладкиши. Община Пещера съдейства за предоставянето на необходимите средства за празника.

Удобрен проект от СИФ за с.Кап.Дитриево-община Пещера на стойност 258 144.64 лв

Печат Email
Четвъртък, 17 Май 2007г.
Управителния съвет на СИФ удобри финансиране в инвестиционна програма 2007г. по проект Канализация по ул.”Христоско Иванов” и ул.“Васил Петлешков” в с.Капитан Димитриево. Подписано е споразумение между Социалноинвестиционния фонд и кмета на Община Пещера г-н Варсанов за финансиране.Стойността на проекта, възлиза на 258 144.64 лв. от които Община Пещера участва с 51 680.00 лв. а сумата 206 464.64 лв. се финансира от фонда. Всички дейности, включително отчитането на изпълнението на проекта, трябва да приключат преди 30.11.2007г.

17 май-Денят на спортиста и хората ангажирани със спорта

Печат Email
Четвъртък, 17 Май 2007г.
Денят на спортиста и хората ангажирани със спорта

Пещера. Днес на денят на спортиста и хората ангажирани със спорта., Общината в лицето на Кмета Варсанов, предоставят всички спортни зали и съоръжения безплатно за ползване. Акцентът на деня е финал на между училищно футболно първенство, между училищата ПГ по ХВП”Атанас Ченгелев” и ПГ по ЛПМ ”Васил Левски”. Наградите ще връчи Кмета на Община Пещера Стелиян Варсанов, след края на мача 10.4 ч.Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Печат Email
Сряда, 16 Май 2007г.
О Б Щ И Н А - П Е Щ Е Р А

ОБЯВЯВА

1. Провеждането на търгове с явно наддаване на 14.06.2007 г. в стая №5 на І-ви етаж в Общинската администрация за отдаване под наем на имоти - частна общинска собственост както следва:
Печат Email
Вторник, 15 Май 2007г.
Днес станахме свидетели и участници в първата копка на обект, чрез който Изпълнителна агенция „Пътища” ще започне рехабилитация и инженеринг на път ІІ-37 Пазарджик-Доспат в участъка от пещерския разклон за Пловдив и Пазарджик до изхода на Батак за Превала. Предвижда се цялостна подмяна на пътната настилка, изграждане на нов мост над река „Стара река” на изхода на Пещера, укрепване на мост на пътя Пещера-Батак и изграждане на множество подпорни стени по поречието на реката.

Обновяват градския парк

Печат Email
Вторник, 15 Май 2007г.
Кмета на Общината Стелиян Варсанов и ръководството на "Винпром Пещера" подписаха договор за обновяване на градския парк в Пещера. Местната фирма ще реконструира безвъзмездно източната алея в градския парк, между улиците "Георги Кьосеиванов", "Трети март" и "Георги Зафиров".
Строителни работи ще се извършват по алеите и каменнтата настилка, ще се оформят бордюри. На пет места ще бъдат монтирани нови ергономични пейки, в специални "джобове". Ще грейнат и нови осветителни тела, специално подбрани за съществуващия ландшафт. Ще се оформи още един уютен кът за почивка сред растителност и цветя доставени от Холандия.
Цялостната реконструкция ще бъде извършена по специално изготвен проект от общинските служители. Ще бъдат засадени нови иглолистни и широколистни дървесни видове, които ще допълват приятната гледка.
Така централния парк в Пещера отново ще се превърне в желано място за отдих на пещерци и гостите на града.
Печат Email
Вторник, 15 Май 2007г.

О Б Я В А

ОБЩИНА ПЕЩЕРА


Обявява конкурс за длъжността "Главен инженер” в Дирекция “ТСУ”по служебно правоотношение, длъжностно ниво Б7 по ЕКДА, шифър но НКДП 24717005, ранг ІV мл.

Печат Email
Вторник, 15 Май 2007г.
В предвид разпоредбата на чл.63, ал.3 от Закона за лечебните заведения, чл.3, ал.1 от Наредба №9/26.06.2000 г. на МЗ и в изпълнение на Решение №615/27.04.2007 г. на Общински съвет Пещера, Община Пещера обявява

К О Н К У Р С
за възлагане управлението на
“Медицински център” ЕООД гр.Пещера
При следните условия:

Рaдио "Пещера" вече и в интернет

Печат Email
Вторник, 15 Май 2007г.
От 14 май ежедневно, от понеделник до петък , можете да слушате емисиите на радио"Пещера" и в интернет пространството. От 11.00 до 12 часа ще научавате новините от Общината, региона и страната . В програмите на шестдесет годишното радио, очаквайте интересни интервюта с управата на Общинска администрация, специалисти, интересни личности от Пещера, Радилово и Капитан Димитриево. Можете да поставяте въпросите си към служители на Общинска администрация , отговорите ще получавате в програмата на електронната медия. Можете да поздравите Ваши близки приятели или роднини с избрана песен. Радио"Пещера" обещава приятна и развлекателна музика, информация и настроение. Търсете пряка връзка с нас и чрез SKYPE с ник - radiopeshtera.

Първа копка на обект за рехабилитация и инжeнеринг на път-ІІ-37 Пазарджик-Пещера-Батак

Печат Email
Понеделник, 14 Май 2007г.
Уважаеми съграждани,

 

На 15.05.2007 година/вторник/ от 12.30 часа ще бъде направена първа копка на обект за рехабилитация и инжeнеринг на път-ІІ-37 Пазарджик-Пещера –Батак.
Ще бъде ремонтиран пътят от разклона за Пазарджик-Пловдив до края на град Батак посока Цигов чарк.
Ремонта е на стойност около 20 милиона лева и включва и цялата улица Михаил Такев ведно с платното, тротоари, комуникации.Ще бъде направен и нов мост на река Стара.
Официални гости: зам министър на транспорта Георги Петърнейчев, Агенция пътища, Кмет на Община Пещера Стелиян Варсанов.
Каним Ви да присъствате на откриването.

Първата копка ще бъде направена на изхода на гр.Пещера при моста на река-Стара .

Страница 2 от 3


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069