Четвъртък, 23 Май 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Юни 2007

Печат Email
Петък, 29 Юни 2007г.
БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМОСЪОБЩЕНИЕ-от 3 юли автобусна линия 2-пъти на ден до летовище 'Св.Константин'

Печат Email
Петък, 29 Юни 2007г.
С Ъ О Б Щ Е Н И Е

от 03 юли2007г.
автобусна линия до летовище "Св.Константин"


от гр. Пещера-9.15 часа
връщане от летовище"Св.Константин"-10.00 часа


и

от гр.Пещера-15.00 часа
връщане от летовище"Св.Константин"-16.00 часа

Параклиса 'Св.Св.Петър и Павел' с външно осветление

Печат Email
Четвъртък, 28 Юни 2007г.
По инициатива на Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов в навечерието на 29 юни -Петровден, бе осветен с външно осветление параклиса "Свети Свети Петър и Павел", който се намира между гр.Пещера и летовища "Свети Константин".

СЪОБЩЕНИЕ за периода 15 юли - 30 август 2007 год.

Печат Email
Четвъртък, 28 Юни 2007г.
С Ъ О Б Щ Е Н И Е


С цел обезпечаване на спокойствието и обществения ред на почиващите през активния летен сезон Община Пещера уведомява гражданите, че съгласно чл.48, т.1 и т.3 от Наредбата за обществения ред, чистотата и специализирана закрила на деца на обществени места се забранява изсичането на дървета и храсти, всякакъв вид строителство или подготовка за строителство през периода 15 юли – 30 август 2007 год.
При констатиране на нарушения на забраната за строителство, изискванията за опазване на околната среда, чистота и обществения ред на виновните лица ще бъде налагана глоба до 500 лв., независимо от отговорността по другите специални нормативни актове.

Печат Email
Четвъртък, 28 Юни 2007г.
Фондация за развитие"Читалища", Община Пещера и читалище "Развитие" организира детски пленер "Пещера 2007г". Финансиран от Община Пещера, той се организира за пореден път, като тази година придобива национално значение, тъй като фигурира в културния календар на Министерството на културата. За тозгодишното издание на пленера са подадени заявки от Благоевград, Видин, Велинград, Ракитово, Септември, Сестримо, Пазарджик, Пещера, Капитан Димитриево, Радилово и Брацигово с присъствие на над 40 деца, от 25 до 27 юни на общински комплекс"Родопи-1".

Класирани 5 проекта на обща стойност-26 267 лева.

Печат Email
Четвъртък, 28 Юни 2007г.
Комисия, определена със заповед на Кмета г-н Стелиян Варсанов допусна, оцени и класира постъпилите в общинска администрация проекти по Национална програма ”Училището-територия на учениците”. Средствата са предоставени от МОН на Община Пещера. От постъпилите 8 проекта, има класирани 5 на обща стойност-26 267 лева.”Повече спорт-повече здрави деца” е проектът на ОУ “Свети Патриарх Евтимий”, ”Единство в разнообразието и разнообразието в единството” ОУ “Петко Рачов Славейков”, Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии ще работи по темата”Аз успешно се представям-ще науча и теб.В училище”Любен Каравелов” ще работят по проект”Аз пея и танцувам”.Петият одобрен проект е този на НУ”Михаил Куманов”-началният курс ще реализира програмата "С книгите творим и играем”.Класираните проекти са много добре обмислени и подготвени, с ясна визия за потребностите на съответното училище, по отношение интересите на деца и учениците за управляване на свободното има време.

Ремонт и саниране

Печат Email
Сряда, 27 Юни 2007г.
“Община Пещера отпусна 76 933 лева средства за саниране на детска градина “Сокола” от общинския бюджет, а за ОУ”Петко Р.Славейков” 74 899 лева, а от 1 юли започва основният ремонт на канализацията на ОДЗ”Изгрев” на стойност 14 000 лева. Наскоро приключихме с основния ремонт на парното на ОДЗ”Деница” на стойност 9400 лева.Започната е подмяната и на остарялото кухненско оборудване на детските градини”, сподели Кмета Варсанов.

Кмета на Община Пещера и управителя на болницата посетиха тримата обгорели при инцидента работници

Печат Email
Сряда, 27 Юни 2007г.
На посещение при пострадалите при инцидент във фирма “ Биовет АД” Пещера -Стоян Гакев, Борислав Манов и Васил Кънев в УМБАЛ“Св.Георги”в Пловдив бе Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов и Управителят на МБАЛ “Проф.д-р Д.Ранев” гр.Пещера д-р Стоил Апостолов. “От Директора на болницата доц.Илия Баташки и лекуващия лекар получихме сведение за състоянието на пострадалите пещерци.С по-леки обгаряния е Стоян Гакев, а Борислав Манов и Васил Кънев са с по-тежки. Състоянието им е видимо укрепващо, сподели Кмета на Пещера.
“Искам да изкажа своята благодарност на екипите на Бърза помощ и хирургично отделение в Пещера, както и на доц Баташки, лекари и медицински сестри, всички те бързо и професионално реагирали към тримата пострадали наши съграждани и продължаващи на високо професионално ниво лечението им", сподели още г-н Варсанов.Ансамбъл "Славейче" от Пещера е носител на специалната награда "Орфееви празници 2007"

Печат Email
Вторник, 26 Юни 2007г.
Носител на специалната награда ”Орфееви празници 2007” е фолклорен ансамбъл ”Славейче” при Община Пещера с кмет Стелиян Варсанов. Златен плакет и грамота от името на Община Смолян, Министерство на културата, Министерството на образованието и науката и Държавна агенция за младежта и спорта връчи Кмета на Община Смолян г-жа Дора Янкова.

 

Съобщение-продължава доставянето на дърва за огрев на записаните нуждаещи се

Печат Email
Вторник, 26 Юни 2007г.
СЪОБЩЕНИЕ

Вече втора седмица продължава доставянето на дърва за огрев на записаните нуждаещи се, а именно по 4куб.м с цена от 37 лв. за 1 куб.м.
При неоснователно отказване на заявени дърва за огрев, повторно няма да бъдат доставяни.

Страница 1 от 2


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069