Петък, 19 Апр 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Септември 2007

СЪОБЩЕНИЕ

Печат Email
Четвъртък, 27 Септември 2007г.
Със Заповед №800 от 25.09.2007г. Кмета Стелиян Варсанов, възложи изпълнението на функциите Кмет на Община Пещера на заместник кмета Тодор Маньов Чолаков.


СЪОБЩЕНИЕ

Печат Email
Вторник, 25 Септември 2007г.
Кмета на Община Пещера Стелиян Варсанов представи отчет за дейността си през изминалия частичен мандат пред Консултативния съвет по образование в Пещера..”Предложенията на Консултативният съвет към общината за този едногодишен период, допринесоха за неопровержими правилни решения, които по своя страна доведоха до значими успехи в образованието”Кмет на Община Пещера: Стелиян Варсанов.Кмета на Община Пещера Стелиян Варсанов награди г-н Стефан Попчев с Грамота за особенни постижения

Печат Email
Понеделник, 24 Септември 2007г.Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов награди днес 24.09.2007г. с ГРАМОТА г-н Стефан Василев Попчев ЗА ОСОБЕННИ ПОСТИЖЕНИЯ в областта на изследване и проучване миналото на гр.Пещера и във връзка с 45-годи. творческа дейност.

22 септември-ден на Независимостта на България

Печат Email
Понеделник, 24 Септември 2007г.
Поздравителен адрес от Кмета на Община Пещера:

Уважаеми съграждани,
Уважаеми офицери и сержанти от запаса,
госпожи и господа,
На 22 септември преди 99 години малка България обявява категорично своята Независимост.
Българската Независимост е един естествен завършек на многовековните борби на българския народ за национално обединение.
Уважаеми съграждани,
Днес след 15-години от решението на Общински съвет, вече е факт реализирането на проекта за преустрояване на Паметника костница.
От днес този паметник, ще бъде символ на признателността към загиналите във войните за национално обединение на България.
Затова е актуално да кажем и днес :
“ Да живее свободна и независима България!”

Кмет на Община Пещера: Стелиян Варсанов
21.09.2007г.
гр.Пещера

СЪОБЩЕНИЕ

Печат Email
Петък, 21 Септември 2007г.
В чест на деня на Независимостта на България 22 септември кметът на Община Пещера Стелиян Варсанов, ще открие преустроения Паметник костница в Паметник на загиналите във войните за национално обединение на България.На откриването днес от 11.30 часа ще присъстват участници във втората световна война и един от най-видните български скулптори Ставри Калинов, по чийто проект е осъществено преустройството на паметника.От днес той ще бъде символ на Признателността на загиналите във войните за национално обединение на България.

Благодарствено писмо

Печат Email
Четвъртък, 20 Септември 2007г.
до г-н Стелиян Варсанов
Кмет на Община Пещера
до Общинския съвет на
гр.Пещера

Уважаеми господин Кмете,
Уважаеми дами и господа общински съветници,
От името на Организационния комитет на рали"Хеброс"-2007г.изказвам нашата сърдечна благодарност и признателност към Вас г-н Кмете, към общинските съветници и към жителите на гр.Пещера за помоща, която получихме от вас при провеждането на 36-то международно рали"Хеброс"-2007г.
Вашата любезност и себеотдаване на Вашите служители, както интереса и любезното отношение на гражданите на гр.Пещера донесоха една висока оценка от наблудателя на ФИА г-н Волфганг Гасщорфер за рали "Хеброс"-2007г.
Уверяваме Ви, че с Ваша помощ ние професионално защитаваме авторитета на ралито, което е и едно от най-уважаваните състезания в България и зона изток за Европейския шампионат.
Нашата надежда, е че и в следващата година 2008-ма ние ще получим Вашето съдействие, а с провеждането на състезанието в и около гр.Пещера се надяваме да продължим да издигаме имиджа и авторитета в автомобилния спорт.
С уважение:
Директор Рали"Хеброс"
/г-н Иван Ненов/
17.09.2007г.
гр.Пловдив

СЪОБЩЕНИЕ:

Печат Email
Вторник, 18 Септември 2007г.
Уважаеми съграждани,уважаеми офицери и сержанти от запаса, госпожи и господа,

Приканвам всички вас да вземете участие на празника на Независимостта на България, който ще отпразнуваме на 21 септември –петък от 11.30час в централен градски парк, пред Паметника на загиналите във войните за национално обединение на България.Гост на празника е и г-н Ставри Калинов автор на проект за паметника.

Кмет на Община Пещера Стелиян Варсанов
Печат Email
Понеделник, 17 Септември 2007г.
ЗАПОВЕД

№ 764
Гр.Пещера 12.09.2007 г.

Относно: определяне на местата за поставяне на
агитационни материали

На основание чл.65, ал.2 от ЗМИ и чл.44, ал.1, т.8 и ал.2 от ЗМСМА


Печат Email
Събота, 15 Септември 2007г.

Кметът на община Пещера определи със заповед местата за обявяване на избирателните списъци по секции на територията на общината. Съгласно изискванията на Закона за местните избори, обявяването на избирателните списъци на територията на община Пещера се извършва в срок до 17 септември. Избирателните списъци са съставени по постоянен адрес на избирателите и по избирателни секции. Броят на секциите в общината е 27. В списъците, които се обявяват, избирателите за всяка секция са подредени по азбучен ред на имената, като не са вписани лични данни. В списъците са включени избиратели с постоянен адрес на територията на община Пещера към 28 декември 2006 г. Гражданите трябва да проверят в списъците дали са записани правилно трите им имена и дали е верен постоянният им адрес. Проверката може да стане и на интернет страницата на Главна дирекция“Гражданска регистрация и административно обслужване“към Министерството на регионалното развитие и благоустройството: www.grao.bg. Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци се подават до 20 октомври в Центъра за информация и услуги на община Пещера.

Информация за

№ на секция, МЯСТО НА ГЛАСУВАНЕ, МЯСТО ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ
отворете -Цялата статия

15 септември-първия учебен ден за новата 2007-2008година

Печат Email
Събота, 15 Септември 2007г.
Кметът на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов участва в тържественото откриване на учебната 2007-2008година днес 15 септември в ОУ”Св.Патриарх Евтимий”в гр.Пещера, като посети и други училища в първия учебен ден.Изпратени бяха Поздравителни адреси до директорите, учителите, служителите и учениците на 10-те училища на територията на общината.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми учители и служители,
Скъпи ученици,
за мен е удоволствие да ви поздравя с първия учебен ден на новата учебна 2007-2008 година! Това е празник, който всички ние носим в сърцата си, който е символ на една от най-добрите черти на нашия народ – вечната потребност и желание за повече знания.
Уважаеми учители,
Днес,вече членове на Европейския съюз, съхранили ценностите на нашата образователна система, вие заслужавате своето достойно място в обществото и подкрепа на вашите справедливи искания.
Скъпи ученици,
Най-искрено ви пожелавам една приятна и успешна учебна година! На добър час в света на знанието!

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА: / СТ. ВАРСАНОВ/
15.09.2007 г.
гр. Пещера
Страница 1 от 2


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069