Четвъртък, 23 Май 2024
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Май 2012

Печат Email
Понеделник, 28 Май 2012г.

Председателят на Общински съвет – Пещера Анастасия Младенова свиква общинските съветници на ДЕСЕТО  заседание  на Общински съвет, което ще се проведе на  31. 05. 2012 г. от  9. 00 часа в залата на Общински съвет с проект за
ДНЕВЕН РЕД :

1.    Промяна в състава на ПК по бюджет и финанси, ПК по общинска собственост и европейски програми и ПК по

Печат Email
Сряда, 23 Май 2012г.

 

ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНО ПОВЕДЕНИЕ В СЕИЗМИЧНО СПОКОЕН ПЕРИОД:

НЕОБХОДИМО Е
•    ДА СЕ ПОСТАВЯТ НА УДОБНО МЯСТО В ДОМА ФЕНЕРЧЕ, ТРАНЗИСТОР, ЧАНТИЧКА ЗА ДОКУМЕНТИ И ОСОБЕНО ЦЕННИ ВЕЩИ, АПТЕЧКА, СВИРКА, ПО ЕДНА ТОПЛА ДРЕХА ЗА ВСЕКИ, РЕЗЕРВ ОТ ВОДА И ХРАНА.
•    МЕБЕЛИТЕ ДА СА ЗДРАВО ЗАКРЕПЕНИ И ДА НЕ СЕ ПОСТАВЯТ ВЪРХУ

Честит празник - 24-май

Печат Email
Понеделник, 21 Май 2012г.

Уважаеми учители, скъпи ученици,

уважаеми съграждани,

   В навечерието сме на 24 май – най-хубавият училищен празник – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Датата 24 май е празнична в календара от преди много, много столетия, като Ден на Светите братя Кирил и Методий – създателите на нашето А- Б.

   Всеки от нас до образа на майка си пази спомена за първата учителка, за първия учител, научили ни на четмо и писмо.

   Празникът е специална дата за всички нас. Където и да се намира, всеки българин носи жизнерадостната атмосфера в този майски ден, озарен от песен, която другите народи нямат:" Върви, народе възродени..."

   Удоволствие за мене е да поздравя всички учители, ученици, читалищни дейци, хора на изкуството, всички Вас, уважаеми съграждани с духовния празник – 24 май. Празник, който другите народи нямат, празник, на който кичим с цветя и китки ликовете на нашите първоучители – Светите братя Кирил и Методий.

   По традиция в майските дни, през пролетта - като младостта, изпращаме нашите абитуриенти с „На добър час в живота! – Животът , чийто могъщ пулс е вечната истина и непреходната красота на духовността и изкуството. Използвам възможността да ги поздравя за зрелостта им и пожелая дръзновение във всяко тяхно начинание.

Уважаеми учители, скъпи ученици,

уважаеми съграждани,

Нека помним и тачим Началото – Началото на нашата духовност, дошла от светите братя, които с книжовността си подновиха нашите съдбини.

Нека вървим нагоре към светли бъднини и не забравяме, че

„Науката е слънце,

което във душите грей!"

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Анастасия Младенова

Председател на Общински съвет- Пещера

Печат Email
Вторник, 15 Май 2012г.

М О Т И В И

за изменение и  допълнение на „Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пещера” и Тарифата по чл.3, ал.1 от Наредбата

В публикуваните от АСП Насоки за кандидатстване по схема BG051PO001-5.1.04 „Помощ в дома"  по

Печат Email
Петък, 11 Май 2012г.

В изпълнение на Решения №, № 109, 110, 111 и 112 от 30.03.2012 г. на Общински съвет Пещера и Заповеди №, № 305 и 306 от 11.05.2012 г. на Кмета на Община Пещера, на основание чл.87 от Наредбата за

Печат Email
Петък, 11 Май 2012г.

В изпълнение на дейностите по Проект „И аз имам семейство“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013 г., схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.11 „ Приеми ме“, ОБЩИНА ПЕЩЕРА, в качеството си на партньор на

Да изчистим България за един ден

Печат Email
Петък, 04 Май 2012г.

На 12 май 2012г. Община Пещера  организира почистване на нерегламентираните сметища, участвайки в  Националната доброволческа инициатива   "Да изчистим България за един ден”.

Пак е Гергьовден!

Печат Email
Петък, 04 Май 2012г.

Уважаеми съграждани,

дами и господа,

Пак е Гергьовден!

   За 18 път празнуваме празника на нашата Община. В българския народен календар Гергьовден е един от най-големите пролетни празници. Според народните предания „Св. Георги Победоносец” тръгва да обикаля полята и посевите. Нали от там започва животът – от човешкия труд.

   Не случайно е празник на Пещера. Гергьовден е част от  българската традиционна култура и празник на храбростта, на Българската армия.

   Имаме удоволствието, уважаеми съграждани, да Ви поздравим послучай празника на нашата  Община, да поздравим всички носещи името на Свети Георги Победоносец, да поздравим всички свързани с трудните и героични делници и празници на българското воинство, да поздравим всички наши съграждани.

   И като на празник да Ви пожелаем здраве и благополучие в семействата Ви, вяра и взаимно уважение в изпълнение на общата цел – да направим Общината ни привлекателна, обичана и подкрепяна във всяко начинание от Вас – в името на нашата Община – Община Пещера.

Весел и благословен да бъде Ден – Гергьовден!

Анастасия Младенова

Председател

на Общински съвет- Пещера

Георги Козарев

Кмет на Община ПещераГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069